Ohjeet ja linkit

Tässä yleistietoa taloyhtiön osakkaille ja asukkaille.

Yleistietoa asukkaille

Muuttoilmoitus

Jokaisen taloon muuttavan on tehtävä ilmoitus maistraatin lisäksi myös isännöintitoimistolle sekä huoltoliikkeelle. Muuttoilmoituksen voit tehdä puhelimitse, sähköpostilla, yhteydenottolomakkeella tai asioimalla isännöintitoimistolla. Huoltoliikkeen yhteystiedot löydät taloyhtiön ilmoitustaululta.

Muuttoilmoitus >

Osakkaan rekisteröinti

Taloyhtiön osakkeenomistajat merkitään hallituksen ja isännöitsijän ylläpitämään osakerekisteriin. Huoneiston hankkineen tulee yhtiön osakkaaksi merkitsemistä varten toimittaa isännöintitoimistolle viipymättä kopiot kauppakirjasta (tai muusta siirtokirjasta), varainsiirtoverolaskelmasta (jossa verotoimiston leima tai välittäjän todistus maksetusta varainsiirtoverosta) sekä osakekirjasta, jossa siirtomerkintä.

Asumisturvallisuuteen liittyviä asioita

Kaikilla talossa asuvilla on hyvä olla kotivakuutus, sillä asunto-osakeyhtiön kiinteistövakuutus ei kata esim. vesivahingon aiheuttamia irtaimistovahinkoja. Asukkaiden toivotaan jättävän vara-avaimensa luotetulle naapurille.

Pesukoneet

Pesukoneiden tulovesihana pitää sulkea aina käytön jälkeen. Vesiletkun vaurioituessa avoin hana aiheuttaa vesivahingon. Samasta syystä pesukonetta ei saa jättää valvomatta sen käydessä.

Vakuutusyhtiö saattaa pienentää korvausta tai evätä sen kokonaan tällaisessa vahinkotapauksessa.

Ilmanvaihto ja sen suodattimet

Mikäli huoneistoissa on koneellinen ilmanvaihto, suodattimet pitää vaihtaa säännöllisesti.

Lattiakaivot ja altaiden vesilukot

Pesutilojen lattiakaivoihin kertyy hiuksia ym. roskaa.  Jos kaivoa ei puhdisteta, kaivo padottaa ja vesi tulvii paikkoihin joihin se ei kuulu, ja voi aiheuttaa kosteusvaurioita.
Altaiden vesilukot kannattaa puhdistaa säännöllisesti, varsinkin se, johon on liitetty pyykinpesukone. Lattiakaivojen ja hajulukkojen puhdistus kuuluu asukkaan tehtäviin.

Paloturvallisuus ja pelastussuunnitelma

Yhtiössä on voimassa oleva pelastussuunnitelma.
Palovaroittimia pitää olla eri kerroksissa mielellään useampia, kuitenkin vähintään 1 palovaroitin per alkava 60 m2. Hyvä helppokäyttöinen ensisammutusväline on sammutuspeite.

Yleinen hätänumero on 112

Remontointi

Huoneistossa tehtävästä remontista on pyydettävä lupa yhtiön hallitukselta. Remonttitiedot kirjataan yhtiön tietoihin. Katso lisää tästä linkistä.


<<Takaisin